Year 2004, Volume 21, Issue 2, Pages 19 - 26 2004-06-01

Effects of some applications on cold storage of Valencia oranges
Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri

Ahmet ÖZDEMİR [1] , Veysel KAHRAMAN [2]

217 1001

This study was conducted to determine the effect of some methods on cold storage of Valencia oranges. In the study oranges from cultivar 'Valencia'grafted on sour orange were used. Treatments were Control, Control+waxing, Modified atmosphere packaging (MAP) and MAP+waxing. After these
applications oranges were stored at 6ºC and 85-90% relative humidity (RH) for 4 months. Percent weight loss (%), fruit juice (%), total soluble solids (%TSS), pH, titretable acidity (%), green button (%), and fungal and physiological disorders were determined from fruit samples taken on a monthly interval. According to the results, the percent acidity decreased while weight loss, fruit juice, pH and TSS increased for all treatments during the 4 months of storage. Percent weight loss was significantly higher in control fruits (6.00%) than MAP (0.66%) and MAP +waxing fruits (0.59%) at the end of storage. Valencia orange grafted on sour orange were stored successfully at 6ºC and 85-90% RH for 4 months.

Bu araştırmada turunç anacı üzerine aşılı Valencia portakalları kullanılmıştır. Portakallar 1-Tanık, 2-Mumlama, 3-Modifiye atmosfer paketkleme (MAP) ve 4-MAP ve mumlama uygulamaları yapıldıktan sonra 6ºC %85-90 oransal nemde 4 ay muhafaza edilmiştir. Çalışmada her ay alınan meyve örneklerinde ağırlık kayıpları (%), usare oranı (%), suda çözünebilir toplam kuru madde (SÇKM, %), pH, titre edilebilir asitlik (%), yeşil kapsül (%), mantarsal ve fizyolojik bozulmalar incelenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre 4
aylık muhafaza sonunda genelde asitlikte azalmalar olurken, ağırlık kayıpları, usare miktarı, pH ve SÇKM içeriğinde artışlar görülmüştür. Ağırlık kayıpları en fazla tanık meyvelerinde (%6,00) olurken en az MAP (0,66) ve MAP ve mumlama (0,59) meyvelerinde olmuştur. Turunç anacı üzerine aşılı Valencia portakalları 6ºC %85-90 oransal nemde 4 ay başarı ile muhafaza edilebilmiştir. 

Primary Language tr
Journal Section Research Articles
Authors

Author: Ahmet ÖZDEMİR

Author: Veysel KAHRAMAN

Dates

Publication Date: June 1, 2004

Bibtex @ { derim62557, journal = {DERİM}, issn = {1300-3496}, eissn = {2149-2182}, address = {Batı Akdeniz Agricultural Research Institute}, year = {2004}, volume = {21}, pages = {19 - 26}, doi = {}, title = {Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri}, key = {cite}, author = {ÖZDEMİR, Ahmet and KAHRAMAN, Veysel} }
APA ÖZDEMİR, A , KAHRAMAN, V . (2004). Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri. DERİM, 21 (2), 19-26. Retrieved from http://www.derim.com.tr/issue/4557/62557
MLA ÖZDEMİR, A , KAHRAMAN, V . "Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri". DERİM 21 (2004): 19-26 <http://www.derim.com.tr/issue/4557/62557>
Chicago ÖZDEMİR, A , KAHRAMAN, V . "Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri". DERİM 21 (2004): 19-26
RIS TY - JOUR T1 - Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri AU - Ahmet ÖZDEMİR , Veysel KAHRAMAN Y1 - 2004 PY - 2004 N1 - DO - T2 - DERİM JF - Journal JO - JOR SP - 19 EP - 26 VL - 21 IS - 2 SN - 1300-3496-2149-2182 M3 - UR - Y2 - 2019 ER -
EndNote %0 Derim Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri %A Ahmet ÖZDEMİR , Veysel KAHRAMAN %T Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri %D 2004 %J DERİM %P 1300-3496-2149-2182 %V 21 %N 2 %R %U
ISNAD ÖZDEMİR, Ahmet , KAHRAMAN, Veysel . "Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri". DERİM 21 / 2 (June 2004): 19-26.
AMA ÖZDEMİR A , KAHRAMAN V . Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri. DERİM. 2004; 21(2): 19-26.
Vancouver ÖZDEMİR A , KAHRAMAN V . Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri. DERİM. 2004; 21(2): 26-19.